Prăjitura Crăiasa Zăpezii – Se prepară din 5 ouă, 4 linguri făină, 150g zahăr pudră, 500ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 albușuri
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri ulei
- 4 linguri făină
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 5 gălbenușuri
- 150 g zahăr pudră
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 4 linguri amidon de porumb
- 500 ml lapte
- 250 g unt
- 100 g ciocolată neagră
Alte ingrediente necesare:
- 200 g biscuiți simpli + lapte
- 400 ml frișcă lichidă
- Fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă. Încorporăm zahărul treptat, mixând continuu. Adăugăm uleiul și făina amestecată cu praful de copt și amestecăm cu o spatulă.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 21*36 cm. Transferăm compoziția în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, timp de 15 minute. După coacere, ungem blatul cu 2 linguri de lapte.
Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu amidonul, zahărul pudră și cel vanilat și 2 linguri de lapte. Punem laptele rămas la fiert. Adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm până crema se îngroașă. Luăm crema de pe foc, o lăsăm să se răcorească un pic după care încorporăm untul moale tăiat în cubulețe.
Amestecăm până la omogenizare și după ce untul s-a topit complet, împărțim crema în două părți și amestecăm o parte cu ciocolata rasă.
Mixăm frișca spumă. Întindem crema cu ciocolată peste blat. Trecem biscuiții prin lapte și punem peste cremă.
Peste biscuiți întindem crema simplă peste care întindem frișca. Decorăm cu fulgi de cocos și dăm prăjitura la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!