Legenda saxofonului s-a stins: Felician Mureșan a murit

Felician Mureșan, unul dintre cei mai mari saxofoniști ai României și o legendă în muzica populară, a murit, așa cum a anunțat familia sa pe Facebook. Cunoscut și sub numele de „Muri”, Felician a fost considerat unul dintre simbolurile Clujului, orașul din care provenea.

Absolvent al Liceului de Muzică din Cluj, Felician Mureșan a colaborat de-a lungul carierei sale cu unele dintre cele mai renumite formații de folclor din România, printre care Românașul, Mugurelul, CUG, Doina și Cununa Transilvana.

O pierdere imensă pentru lumea muzicii populare

Anunțul privind trecerea lui Felician Mureșan a căzut ca un trăsnet pentru fanii muzicii populare din România. În vârstă de 67 de ani, Felician a fost unul dintre cei mai iubiți și respectați artiști ai genului său muzical, iar moartea sa a lăsat un gol imens în lumea muzicii din România.

Pentru Aurel Tămaș, un alt nume important din lumea muzicii populare, Felician Mureșan a fost nu doar un coleg, ci și un prieten apropiat. Pe Facebook, Aurel Tămaș și-a exprimat profundul regret pentru pierderea lui „Muri”, remarcând calitățile umane și artistice ale lui Felician și transmițându-și condoleanțele pentru familia îndurerată.

O moștenire muzicală impresionantă

Felician Mureșan a fost unul dintre cei mai talentați saxofoniști ai României și un muzician de excepție care a influențat un întreg gen muzical. Cu un har și un talent inegalabil, Felician a lăsat în urmă o moștenire muzicală impresionantă și a fost o sursă de inspirație pentru mulți artiști români.

Lumea muzicii populare din România își ia adio de la unul dintre cei mai mari artiști ai săi, dar moștenirea lui Felician Mureșan va rămâne mereu vie. Sunetele saxofonului său și talentul său inegalabil vor rămâne în amintirea fanilor și a colegilor săi muzicieni.

Felician Mureșan, un artist de legendă, un om talentat și un prieten drag, va rămâne mereu în inimile celor care l-au cunoscut și l-au iubit. Odihnește-te în pace, Muri!

Aurel Tămaș și-a exprimat regretul pentru moartea artistului

Vestea cu privire la moartea marelui artist a întristat o mulțime de vedete, printre care și Aurel Tămaș, care a postat un mesaj trist despre dispariția prietenului său: O să ne fie dor de glumele, de starea, și de prietenia ta. Ai luptat cu această molimă care bântuie printre oameni și credeam că o să te lase în pace.

„Muri, cum îi spuneam cei apropiați, a plecat să se odihnească în lumea cealaltă. Aici cu noi rămân amintirile clipelor frumoase petrecute la cântat și la întâlnirile pe care cu drag le așteptam. O să ne fie dor de glumele, de starea, și de prietenia ta. Ai luptat cu această molimă care bântuie printre oameni și credeam că o să te lase în pace. Rămân în urma ta niște oameni cărora le-ai transmis cu drag din harul și darul tău.Drum lin Muri și La revedere! Condoleanțe familiei. Dumnezeu să te țină în preajma Lui”, a scris Aurel Tămaș pe social media.