Moarte tragică pentru o adolescentă de 15 ani. Bianca s-a stins în brațele mamei

O tânără, în vârstă de 15 ani, din Focșani a decedat în brațele mamei sale. Adolescenta a primit trei diagnostice în patru zile.

Tragedie cu multe semne de întrebare, dar și cu acuzații destul de grave. O minoră, din Focșani, a murit după ce medicii i-au pus trei diagnostice în patru zile.

Familia e hotărâtă să depună plângere la poliţie şi la Colegiul Medicilor pentru a afla de ce a murit copilul lor şi, mai ales, dacă putea fi salvat.

Familia Biancăi este devastată de durere. „Copilul meu nu își mai revenea. Și poate că bunul Dumnezeu n-a vrut să mi-o lase așa.”, a declarat Daniela Medeteanu, mama tinerei.

Cum s-a întâmplat totul

Într-o zi Biancăi i s-a făcut rău la școală.
Ea avea dureri mari de cap și vomita. Imediat și-a sunat mama plângând și i-a zis să o ducă la medic. Cele două au ajuns la spitalul Sf. Pantelimon din Focşani. Medicul de gardă i-ar fi pus diagnosticul de cefalee şi hipocalcemie, i-a dat o reţetă şi a trimis-o acasă.

„Are un început de viroză, exact așa s-a exprimat. Pentru prima vizită, cred că nu-i normal, pe ce baza pui un diagnostic? Măcar o analiză.”, a completat mama fetei.

Unchiul victimei, Bălănici Nicușor, este și el revoltat: „Să trimiţi un pacient acasă, în loc să-l internezi, să-i faci nişte investigaţii, îl iei şi îl trimiţi acasă că se preface…”.

„După ce a fost consultată de medicul de gardă diagnosticul a fost de cefalee şi hipocalcemie. Pentru că nu prezenta alte semne clinice care să ridice semne de întrebare, fata a plecat acasă cu reţetă de antialgice şi suplimente de calciu.”, a declarat Alina Cosma, reprezentant al Spitalului Județean Focșani.

Bianca a continuat să se simtă tot mai rău, așa că părinții i-au chemat ambulanța acasă. Medicul i-a administrat un calmant, iar după câteva ore adolescenta şi-a mai revenit. N-a vrut să meargă din nou la spital. A doua zi, duminică, n-a avut însă încotro. Avea dureri insuportabile.

„ Diagnosticul la internare dat de medicul de gardă a fost de anemie clinică şi tulburări de coagulare în observaţie. În urma investigațiilor medicale, a reieşit o trombocitoză severă, iar medicul a bănuit un debut brusc de leucemie sau de o boală hematologică.”, a adăugat Alina Cosma de la Spitalul Județean Focșani.

„A fost răcită vreo trei zile și i-a curs nasul. A fost un copil sănătos.”, a mărturisit bunica fetei, Bălănici Ecaterina.

Cadrele medicale au decis transferul la Spitalul de Copii din Iaşi

Aici i s-au făcut alte analize şi investigaţii.

„A fost compensată anemia și sigur deficitul trombocitar. Acesta este și diagnosticul de anemie severă și trombocitopenie.”, a afirmat Solange Tamara Roșu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Iaşi.

Familia cere dreptate după moartea Biancăi
Părinții tinerei nu înțeleg cum a putut să moară Bianca deși era un copil sănătos.

„Ea a intrat la reanimare, s-a agravat așa, a făcut o criză, nu își mai găsea locul și apoi voia să vorbească cu mine și se bâlbâia.”, a completat mama fetei, Daniela Medeteanu.

A primit transfuzii de sânge, însă inima i-a cedat. A intrat în stop cardio-respirator. S-a stins din viaţă, în braţele mamei.

Daniela Medeteanu, mama tinerei: „Toată noaptea am stat lângă ea, cu mâna în mâna ei. O infecție atât de mare încât părea că i-ar fi fost pus ceva. Mereu mă întrebau dacă a mers la vreo petrecere undeva, numai că copilul meu nu mergea nicăieri.”

Familia e hotărâtă să depună plângeri la Poliţie şi la Colegiul Medicilor.

„Să plătească fiecare.”, a încheiat unchiul Biancăi.

„În ziua de azi mori cu banii in buzunar, nu se mai uita doctorii la tine.”, spune bunica îndurerată.

La necropsie s a descoperit că fata a murit în urma unui stop cardio-respirator, enterocolită hemoragică, trombocitopenie, dar şi în urma infecţiei cu coronavirus. Fata însă nu avea niciun test Covid.