Oamenii de știință au aflat cum recunosc câinii oamenii răi

Câinii au un al șaselea simț. Se manifestă deosebit de puternic în raport cu oamenii. Se întâmplă adesea ca proprietarii de câini să nu poată explica de ce anumite persoane le fac animalele de companie să latre și să devină agresive. Unii ajung la concluzia că animalul are o problemă.

Cu toate acestea, știința consideră că, comportamentul câinilor se bazează pe faptul că aceștia sunt capabili să recunoască oamenii „răi”. S-a dovedit deja că, câinii sunt animale empatice, capabile să distingă o persoană furioasă de una relaxată.

Cu toate acestea, cercetătorii au decis să investigheze un aspect de care am fost întotdeauna mai mult sau mai puțin convinși. Câinii au un al șaselea simț. Se manifestă deosebit de puternic în raport cu oamenii.

Și dacă animalele devin mai mult sau mai puțin sociabile în funcție de persoanele cu care vin în contact, trebuie să existe o explicație. Pentru a ne asigura că, câinii pot identifica o persoană „rea”, a fost efectuat acest experiment.

Cercetătorii au decis să creeze două situații pentru câine. Proprietarul câinelui și doi angajați au fost prezenți. În prima situație, proprietarul s-a străduit să deschidă o cutie cu mâncare de câini.

A apelat la unul dintre angajați pentru ajutor, iar al doilea nu a fost implicat. După deschiderea cutiei, câinele a acceptat mâncare de la ambii angajați.

În a doua situație, unul dintre cei doi angajați a refuzat să-l ajute pe proprietar să deschidă cutia, în timp ce celălalt doar a stat și a privit.

Câinele a acceptat mâncare doar de la persoana care a stat și a privit și s-a ferit să se apropie de o persoană care a refuzat să-l ajute pe proprietar.

Aceeași atitudine față de oameni a fost observată la toți câinii care au participat la experiment. Rezultatele cercetării au fost publicate în rezumatul științific Neuroscience & Biobehavioral Reviews.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că, câinii judecă oamenii în funcție de modul în care se comportă cu ceilalți.

Dacă câinele tău mârâie sau nu vrea să fie mângâiat de cineva din mediul tău – înseamnă că în trecut au existat cazuri când acești oameni te tratau, în opinia animalului, „rău”. Nu uitați că, câinii au o amintire minunată!

Dacă vă certați cu cineva, și câinele dumneavoastră este de față, atunci va considera că acea persoană este un om rău și nu o va mai suporta niciodată.

CITEȘTE CONTINUAREA PE 👉