Un desert răcoritor și sănătos – prăjitura de casă cu iaurt, fără făină și ulei.

Aceasta este rețeta pentru prăjitura de casă cu iaurt, un desert ușor, pufos și aerat, care nu conține creme grele sau multe calorii.

Ingrediente:

  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g amidon
  • 325 g iaurt grecesc de bună calitate
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

  1. Se separă cu grijă gălbenușurile de albușuri și apoi se mixează albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.
  2. Gălbenușurile se mixează împreună cu zahărul vanilat, adăugând treptat și zahărul tos. Trebuie să obțineți o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.
  3. Se încorporează iaurtul, după care se adaugă treptat și amidonul. La final, se încorporează cu mare grijă și spuma de albușuri.
  4. Se va tapeta o tavă de 18 cm cu hârtie de copt și apoi se transferă compoziția în ea. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 40-45 de minute.
  5. La final, se pudrează cu zahăr pudră și se ornează cu fructe de sezon.

Aceasta este una dintre cele mai simple și fine prăjituri pe care le puteți prepara acasă. Este foarte aromată și potrivită chiar și în momentele în care ai musafiri și nu ai avut timp să te pregătești cu ceva mai complex. Încercați această rețetă și vă veți surprinde familia cu un desert delicios și sănătos!