Usturoiul – un secret neașteptat pentru sănătatea plantelor tale de interior

Beneficiile usturoiului pentru plantele de interior

Usturoiul este extrem de bogat în compoziție. Este încărcat cu o cantitate imensă de fitoncide, antioxidanți, acizi organici, uleiuri esențiale și săruri minerale care hrănesc solul din ghiveci. Aceste elemente sunt aproape complet absorbite de planta de apartament, asigurându-i creșterea activă, înflorirea luxuriantă și lungă, precum și imunitatea puternică.

Principalul beneficiu al usturoiului constă în concentrația sa ridicată de alicină. Este un ulei esențial puternic care dezinfectează și decontaminează în mod eficient solul prin distrugerea microorganismelor patogene. Această substanță „aromată” este cea care asigură efectul fungicid și bactericid al usturoiului.

Folosirea usturoiului pentru plantele de interior

Pentru fiecare ghiveci nu este necesar mai mult de 1 cățel de usturoi. Trebuie tăiat în mai multe felii și adâncit în sol. După un timp, particulele de usturoi trebuie îndepărtate din sol.

Modalități de utilizare a usturoiului:

• Unii grădinari o fac mult mai ușor și plantează usturoi într-o oală cu o plantă de casă. După un timp, acesta germinează, iar sistemul său radicular începe să elibereze fitocide și alte substanțe active în sol. Aceste elemente contribuie la dezinfectarea substratului, prevenind dezvoltarea microorganismelor patogene în sol.

• Un alt mod popular de a folosi usturoiul este de a face o infuzie de usturoi. Pentru a face acest lucru, tocați mărunt un cățel mare de usturoi și turnați 4 pahare de apă peste el. Acest produs trebuie lăsat la infuzat 24 de ore, apoi utilizat pentru udarea plantelor de interior.

• Apa cu usturoi vă va ajuta să scăpați de afide și alți dăunători de insecte din ghiveci. Pentru a pregăti produsul, tocați mărunt 2-3 căței de usturoi  și turnați 2 litri de apă. Acoperiți recipientul cu infuzie și lăsați-l o zi. Încălziți infuzia de usturoi puțin înainte de utilizare, apoi folosiți-o pentru udarea plantelor de interior.

• Infuzie de usturoi pentru acarieni, afide și muște albe – tocați mărunt 8-10 căței de usturoi  și turnați 1 litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 7 zile. Se dizolvă 1 lingură de infuzie în 3 litri de apă și se utilizează pentru pulverizarea frunzelor plantelor.

Usturoiul este un remediu versatil, care este foarte popular printre grădinari și florari

Datorită utilizării usturoiului, plantele de interior mențin o imunitate puternică și o înflorire abundentă.