4 supe fără carne delicioase pentru post – Rețete salvatoare!

 Rețetă de supă originală de mei cu cartofi și legume

Pentru a pregăti această delicioasă supă, veți avea nevoie de:

  • 2 cartofi
  • 1 ardei iute
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 50g pătrunjel rădăcină
  • 1 fir de praz
  • 50g mei
  • sare
  • ulei

Începeți prin a spăla bine legumele și a tăia cartofii și pătrunjelul în cuburi. Spălați și curățați dovlecelul și tăiați-l și el în cuburi. Tocați ceapa mărunt și puneți-o la prăjit într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic. Adăugați sare după gust.

Fierbeți meiul într-o cratiță separată cu apă și sare până aproape de gata.

Într-o altă cratiță, puneți 1 litru de apă și adăugați cartofii, pătrunjelul și meiul. Fierbeți timp de 15 minute, apoi adăugați ceapa, prazul, dovlecelul și ardeiul iute și fierbeți supa încă 10 minute.

Serviți supa caldă și savurați gustul unic dat de combinația de legume și mei.

Supa cremoasă de legume cu un twist

Ingrediente necesare:

1 conopidă medie 2 cartofi de mărime medie 2 morcovi 1 ardei gras roșu 1 ceapă 150 g mazăre congelată 1 litru și jumătate de supă de legume 3 linguri de ulei de măsline Sare și piper negru proaspăt măcinat Câteva frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare:

Într-o cratiță mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Tăiați ceapa mărunt și prăjiți-o în uleiul încins până devine aurie.

Adăugați cartofii tăiați cuburi și ardeiul gras tăiat subțire. Amestecați-le bine cu ceapa și lăsați-le să se prăjească timp de 5-7 minute. Curățați morcovii și tăiați-i în bucăți potrivite, apoi adăugați-i în cratiță.

După ce s-au rumenit legumele, adăugați conopida tăiată în buchețele mici și mazărea congelată. Turnați supa de legume peste legume și amestecați bine. Aduceți supa la fierbere, apoi reduceți căldura și lăsați-o să fiarbă timp de 20-25 de minute, sau până când legumele sunt moi.

Luați cratița de pe foc și folosind un blender de mână, amestecați bine supa până când este netedă și cremoasă. Gustați și adăugați sare și piper după gust. Serviți supa fierbinte cu frunze de mentă proaspătă și crutoane de pâine.

Supa cremoasă de dovlecei cu arome de curry și soia

Ingrediente necesare:

2 dovlecei medii 1 praz 2 roșii bine coapte 4 căței de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 300 g de carne vegetală din soia 2 linguri de pudră de curry 2 linguri de frunze de coriandru proaspăt tocate Sare și piper negru măcinat, după gust

Mod de preparare:

Începem prin a pregăti carnea vegetală, tăind-o în bucăți mici și apoi amestecând-o cu pudra de curry. Curățăm și tocam usturoiul mărunt, iar prazul îl curățăm și îl tăiem în felii subțiri.

Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, călim usturoiul la foc mic până devine auriu. Adăugăm prazul și mai călim timp de aproximativ 5 minute, amestecând frecvent.

Adăugăm carnea de soia la tigaie și amestecăm, lăsând totul să se prăjească până devine aurie.

În timp ce carnea vegetală se rumenește, spălăm roșiile și le tăiem în cuburi mici. Adăugăm cuburile de roșii la tigaie și lăsăm totul să se înăbușe timp de 5 minute.

Într-o cratiță separată, adăugăm 1,5 L de apă și o punem la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugăm dovleceii tăiați în cuburi și fierbem timp de 5 minute.

Adăugăm amestecul de carne și legume din tigaie la cratiță și lăsăm supa să fiarbă până se încălzește bine. Potrivim gustul cu sare și piper, după care mixăm totul cu un blender vertical până obținem o supă cremoasă și fină.

Servim supa fierbinte, presărată cu frunze de coriandru proaspăt tocate. Poftă bună!

Supă cremoasă de ciuperci cu mirodenii de toamnă

Ingrediente necesare:

600 g ciuperci 1 ardei kapia roșu 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 2 căței de usturoi 1 lingură ulei de măsline 150 g orez 100 ml smântână lichidă 1 lingură cimbru uscat 1 lingură rozmarin uscat Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-o cratiță cu fundul gros, călim ceapa tocată și usturoiul mărunțit în ulei de măsline până devin translucide. Adăugăm ciupercile tăiate în sferturi și legumele tocate cubulețe: morcov, păstârnac și rădăcină de pătrunjel. Amestecăm și lăsăm să se prăjească ușor timp de 5 minute.

Adăugăm apă fierbinte suficientă pentru a acoperi legumele, potrivim de sare și piper și adăugăm cimbrul și rozmarinul uscate. Fierbem la foc mic timp de 20 de minute sau până când legumele sunt moi.

Scoatem legumele din cratiță cu o paletă și le punem într-un blender împreună cu puțină zeamă de supă. Mixăm până când obținem o pastă fină și omogenă.

Adăugăm pasta de legume înapoi în cratiță și adăugăm orezul spălat. Fierbem la foc mic timp de 15 minute sau până când orezul este gătit.

Adăugăm smântâna lichidă și amestecăm bine. Dacă supa este prea groasă, mai adăugăm puțină apă fierbinte. Potrivim gustul de sare și piper și mai fierbem încă 5 minute.

Servim supa cremoasă de ciuperci cu un strop de smântână și mirodenii de toamnă proaspete, precum frunze de salvie sau de pătrunjel. Poftă bună!